dinsdag 1 november 2011

De Ceylon, eindelijk

Onlangs vroeg zij me om mee te gaan naar hier, nu weet zij uiteraard dat de roaring fifties wel helemaal mijn ding is. Ik ben niet zo retro in die zin van de jaren 70 leuk , dat is niet zo mijn ding, ik hou vooral van felle kleuren maar die heerlijke vrouwelijke modelletjes van de jaren vijftig vind ik fantastisch. Een tijdperk waar een vrouw heerlijk vrouwelijk mocht-moest-zijn.
Op deze fuif mag je je dus helemaal in dat thema uitleven en dus koos ik nu eens voor de Ceylon dress van Colette patterns. Ik bestelde die al een hele tijd geleden in Amerika, nu vind je ze ook terug in deze super winkel.

Ik heb eindeloos getwijfeld over de stofkeuze, dat is very not me, normaal gezien weet ik heel goed wat ik wil, maar uiteindelijk ben ik dan gegaan voor kleurtjes die ik heel leuk vind maar waar ik in de winkel geen geld aan zou uitgeven. Koningsblauw dus met rode witte bolletjes.


ik maakte eerst een leuke versie in felgeel met groene paspel, maar die katoen was nogal dun, dus voor de blauwe koos ik wel voor een goede kwaliteit katoen met een beetje stretch in, het draagt in ieder geval heerlijk en ik voelde me helemaal thuis op de fuif.Ik voegde overal paspel toe, want anders vond ik het nogal saai, ook alle beleg is rood-witte bolletjes. De knoopjes vond ik in het geweldige winkeltje in Tienen. Ik moet zeggen dat ik het nu na al een aantal jaren naaien best makkelijk vond, ik paste ook het patroon nog extra aan door er een blinde rits in te steken aan de zijkant en de voorkant dus dicht te maken en daardoor zijn enkel de bovenste knoopjes functioneel en de rest zijn voor de show (veel minder knoopsgaten nodig dus :-) )
De fotos zijn genomen de dag erna, dus jurk en ik een beetje verkreukt :-)

3 opmerkingen:

  1. Heel leuk! Ik hou ook veel van vintage patronen. Ik heb hier al een tijdje de Colette macaron liggen, maar ik durf er precies niet aan beginnen. Bang dat ik het ga verprutsen :S Viel het patroon wat mee om in elkaar te flansen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verkreukt... Lol!:-)
    In het echt was het nog dubbel zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen