woensdag 14 december 2011

En plots...

En plots werden al mijn vragen beantwoord, plots vallen al de puzzelstukjes in mekaar en krijg je HET antwoord, de reden, het WAAROM?!
En daarbij werd UZ Gent ineens mijn mekka, met hele vriendelijke meelevende, begrijpende en empatische artsen, mensen die mij en mijn verhaal nu eindelijk eens serieus namen ipv op UZ Leuven waar mijn enige optie bij een volgende zwangerschap een kaarsje branden was.

Het hele verhaal is wat te ingewikkeld, daar bestaan genoeg gespecialiseerde sites voor maar in ieder geval, ik heb van mijn beide ouders dezeflde mutatie geerfd op chromosoom 1 waardoor ik een hele slechte metabolisatie heb van foliumzuur, dit leidt tot hoge gehaltes toxische stoffen in mijn bloed die op hun beurt dan weer zorgen voor bloedklonters en slechte placentawerking. En idd, zeker bij Lili gaven mijn hormonen aan dat mijn placenta niet goed werkte, en wsl hebben kleine klontertjes de bloedtoevoer gestopt.

Er is een behandeling voor, helaas is die ook niet waterdicht en kunnen ze me geen garanties geven dat er nu niets meer mis kan gaan, maar het is een lichtpuntje, en ook voor mezelf op lange termijn is dit mooi nieuws, want het houdt ook wel gezondheidsrisico's in op lange termijn.
Nu eerst 3 maanden mijn behandeling starten en dan gaan we er weer voor, vol goede moed durf ik niet zeggen, eerder met de daver op mijn lijf zal het zijn, want eens je in de hel bent geweest, dan wil je er niet weer naartoe, ik ben er al twee keer geweest en het werd er niet mooier op, dus ik hoop dat een derde keer me bespaard wordt, maar dat zijn dan weer zorgen voor 2012.
Dit wordt mijn laatste blogpost voor dit jaar, het spijt me secret santa, ik zal pas op 1-1 een blogpost kunnen wijden aan je cadeautje, maar we zijn ermee weg zondag.

En dan wil ik nog even de engelen bedanken die me dit jaar zo hard hebben gesteund, mijn lieve vriendinnen en familie, en vooral mijn liefste ventje en mijn alllerliefste Nina, die me er zo hebben doorgesleurd. Het gaat weer beter met me, de energie komt ook stilaan terug.
We geven er in 2012 een lap op!
Prettige feesten en een gelukkig nieuwjaar voor iedereen!

8 opmerkingen:

 1. Wij wensen jullie een geweldig eindejaar toe vol genot onder jullie drietjes!!
  We hopen dat 2012 jullie jaar zal worden en duimen mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veeel succes toegewenst !!!!!!!
  Dat je wens in 2012 mag uitkomen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niks in het leven biedt garanties... het zijn de lichtpuntjes die je hoop geven...
  Ik wens jullie voor 2012 gigantisch veel lichtpuntjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve schat, ik ben zo blij voor jou dat je weer hoop hebt. 2012 voelt als een nieuwe start, is het niet?

  Dikke zoen en veel plezier op reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eindelijk heb je dan toch een verklaring, een antwoord... Ik kan me voorstellen hoe opgelucht je bent. Fijn ook dat je meteen met de therapie kan starten.
  Zekerheid heb je nooit in het leven, maar begrip van de artsen en je omgeving doen al zoveel!

  Geniet van jullie reisje en hopelijk wordt 2012 jullie jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent een moedige madam, lieve Vicky! Dat 2012 een jaar mag worden dat hoop en troost brengt en vooral heel veel vreugde! x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alle vingers gekruist hier, dat dat lichtpuntje het begin van een 'zomer' mag zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh Vicky! Ik ben zo blij dat je eindelijk antwoord gekregen hebt op je vragen! Ik duim van harte mee!!! Veel liefs, Liselore

  BeantwoordenVerwijderen