zondag 1 januari 2012

Back in Belgium en goede voornemens

Het zit er alweer op, voor je vertrekt denk je:jeej, 2 weken, een volledig 1/24e van een jaar :-), maar time flies when you are having fun.
Het werd een heerlijke vakantie met het weerzien van een land waar ik verliefd op ben geworden. Met de vriendelijkste oprechtste mensen, tja, ik kan het niet goed uitleggen, waarom word je verliefd op een bepaalde man, t zal ook gelden voor landen. Ik heb nochthans al heel veel gereisd, vele landen gezien maar Jordaniƫ is in mijn hart gekropen.we zagen ook mensen terug die we er al leerden kennen, zo hartverwarmend.
Vorige keer waren we nog niet tot in de dode zee geraakt, dat maakten we dan dit jaar goed.
In het leven is er al zo weinig tijd, dat ik ook niet graag terugkeer naar een plaats waar ik al ben geweest, ik wil nog zoveel ontdekken, maar ik denk dat we nog wel eens terugkeren. Dit jaar wordt het wsl niets bijzonders,aangezien ik op rust moet als ik nog eens zwanger word, dus een paar weken Nieuwpoort of zo :-)
De goede voornemens dan, ik doe daar eigenlijk niet aan, zo een lijst met dingen op 1-1 om dan 3 dagen later je weer schuldig te voelen omdat het niets werd, deze keer is het anders maar dan in de zin dat het einde van onze vakantie samenvalt met 1-1.
Op vakantie heb je eindelijk eens de tijd om gas terug te nemen en je leven te aanschouwen en wat ik zag is het volgende: ik pakte 25kg kleding in voor mij, 20 kg voor Nina en dan liet ik dus nog stapels en stapels thuis. Op vakantie heb ik het naaien ook niet gemist, dus mijn voornemen is nu: afwerken wat ik klaar heb liggen en ik verzeker u, daar ben ik nog even zoet mee. Er is de stapel: omzomen en/of knopen aanzetten (Jobkes die ik haat), ineenzetten wat al klaar geknipt is (VEEL) en dan nog een paar half geknipte dingen. Tot aan de lente ben ik daarmee bezig vrees ik. Op vakantie heb ik ook zitten haken, dat ga ik wat meer doen, heerlijk rustgevend!
En dan is er nog mijn gendefect,ik kan foliumzuur eigenlijk niet omzetten naar iets nuttigs,waardoor gewone supplementen nutteloos zijn, en ik net een verhoogde behoefte heb, moet ik zoveel mogelijk groene groenten eten en fruit,daarin zit foliumzuur onder een andere chemische vorm die ik wel kan opnemen, dus ik ga veel koken, in groenten verwerken kruipt veel tijd dus dit jaar minder naaien en meer kokerellen. Net voor mijn vakantie deed ik een cursus stoomkoken, ik heb hier zo een Deluxe ding in mijn keuken maar ik gebruikte het nog niet veel, maar dankzij de cursus heb ik veel meer inspiratie! En in onze resto hebben de nog een veel beter exemplaar staan, ik denk dat de klanten ook blij zullen zijn ;-).

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben!
    Je doet me een plezier met het delen van enkele lekkere stoomgerechtjes!
    x

    BeantwoordenVerwijderen